kulissza.cafeblog.hu

Különös dicséret

Az ExperiDance-hez tartozni azért is jó, mert nagyon sokféle emberrel kapcsolódunk össze, a legváratlanabb módokon. Nemrég érkezett egy levél az új székházunkba, melyet egy katolikus plébános címzett az egész társulatnak. Az írás hangvétele őszinte és egyenes, már-már zavarba ejtő: olyan mély belső élményről árulkodik, amelyet mi minden fellépésen szeretnénk kiváltani, de hogy sikerül-e, az valami nálunk nagyobb erőn múlik.

“Május 25-én a RaM Closseumban láttam az Én, Leonardo című produkciójukat” – kezdi a tisztelendő atya. “Ezzel kapcsolatban született meg bennem az egyértelműen pozitív visszaigazolás igénye… Katolikus papként azt a lelki tartalmat szeretném kiemelni, amit produkciójukkal olyan mesteri módon tudnak kifejezni. Gondolok itt nem csak a bibliai jelenetek modern, pátosztól mentes és éppen emiatt felkavaró megjelenítésére, hanem arra, amiről az egész előadás szólt: egy ember harcára önmagával, a benne lévő jóval és rosszal, találkozása és megbékélése Istennel. Ritkán tapasztaltam, hogy kortárs művészeti alkotás ilyen csodálatos realizmussal, ugyanakkor ilyen finom eleganciával ábrázolja a küzdő ember lelki világát. Gyakorló lelkipásztorként gratulálni szeretnék ahhoz, hogy a modern művészet kifejezésmódjával beszélnek mindarról, amit mi hagyományosabb formában hirdetünk az embereknek.”

2015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-01

Az idős és a fiatal Leonardo

Az idős és a fiatal Leonardo


Az utolsó vacsora

Az utolsó vacsora

Az Én, Leonardo című táncjátékunk Leonardo da Vinci életútjának kevésbé ismert, ellentmondásosan izgalmas epizódjait mutatja be. A reneszánsz hérosz, kirobbanóan sokszínű tehetségével örökre felszabadította gondolkodásunkat – de nyughatatlan elméje sötét oldalán számtalan befejezetlen művet, céltalan sodródást és magányt találunk. A darab két főszereplője az idős és a fiatal Leonardo. A fiatal sikerre éhes karrierista, aki gyakran hoz hirtelen, meggondolatlan döntéseket, aminek zsenialitása és művészete látja kárát. Az idős Leonardo ennek az életstílusnak tart tükröt. A darab megrázó fordulattal végződik: Leonardo híres művének, Az utolsó vacsorának befejezésekor szembesül saját szellemi tékozlásával.

A darabbal ősztől a RaM Colosseumban, nyáron pedig turnéelőadásainkon találkozhattok!

http://experidance.hu/turne

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!