kulissza.cafeblog.hu

Balatoni nyár az ExperiDance székházban

Szerda reggel, március második napján felépítettünk egy balatoni büfét az új ExperiDance székház kertjében, és előkészültünk az isteni hekk, lángos, palacsinta és főtt kukorica sütésére. Felterítettük a kockás abroszt, elővettünk húsz strandlabdát, frizbit és hűtőtáskát. A járókelők nem igazán értették, hogy mi ez a hirtelen nyármánia az ExperiDance-nél, amikor a hőmérő higanyszála alig kúszik 10 fok fölé és a hóvirágok éppen csak kinyíltak. Kérdezték, hogy ugyan profilt váltott-e az ExperiDance, és mostantól beszállunk-e az egyre színesedő budapesti street food versenybe, ezzel a korai balatoni kínálattal. Mondtuk, hogy nem, az ok még ennél is izgalmasabb: készülünk az új produkciónk, a Gyöngyhajú lány balladája sajtótájékoztatójára. És mivel a darab a siófoki éjszakában játszódik, gondoltuk, megteremtjük hozzá a hangulatot.

Jöttek is kedves újságíró barátaink, rácsodálkozva az új székházunkra, amely a régi Láng Gépgyár ipari műemlék-épületének újraalkotásával készült ez februárban. Gyorsan megtelt a klubhelyiségünk, a bekészített húsz szék mellé még tízet kellett gyorsan szerezni, a tévés és fotós stábok pedig gyakorlatilag lebegtek a résztvevők feje fölött. (Ezúton is köszönjük emberfeletti erőfeszítéseiket.) A sajtótájékoztatón is kiderült tehát, hogy óriási az érdeklődés az új musical iránt, amely az Omega együttes 21 slágerét dolgozza fel, 8 musicalszínész és 24 ExperiDance táncművész előadásában.

„Igazi kitüntetés nekünk, hogy az Omega együttes tagjai belső viszályaik ellenére egy dologban egyetértenek: hogy az ExperiDance alkosson musicalt az életművükből.” – nyitotta meg az eseményt Vona Tibor, az ExperiDance alapító-ügyvezetője. Benkő László, az Omega zeneszerző-billentyűse pedig hozzátette: nagyon örül, hogy a lehető legjobb formában élnek tovább a dalaik.

Csoportkép_asztalnál

Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező kifejezetten az ExperiDance és az Omega számára írta a Gyöngyhajú lány balladáját, amelyben Szomor György, Fésűs Nelly, Koós Réka, Gergely Róbert, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musicalszínészek mellett az ExperiDance 24 táncművésze és egy négyfős zenekar lép színpadra. A zenei rendező Gömöry Zsolt, az Edda Művek tagja.

Egy új magyar zenés műfajt szeretnénk megteremteni, amelyben egyedülálló szintézist alkot az ének, a hangszeres zene, a tánc és a próza.” – mondta el Román Sándor, az ExperiDance alapító-koreográfusa. „A mentorommal, Schwajda Györggyel, 18 évvel ezelőtt kezdtünk el ezen az álmon dolgozni; ha itt lenne, nagyon büszke lenne erre a produkcióra.”

Csoportkép

A musical egy fiatal lány, Kriszta felnőtté válását meséli el egy szívszaggató szerelmi csalódáson keresztül, miközben megidézi a Balatonhoz kötődő ősi legendákat. A darabban olyan dalok születnek újjá, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Fekete pillangó és a Gyöngyhajú lány. Koós Réka, Szomor György és Lux Ádám a sajtótájékoztatón el is éneketek három dalt a darabból. A műsorvezető R. Kárpáti Péter volt.

Koós Réka

Totálkép

Gyertek és nézzétek meg márciusban, áprilisban és májusban a RaM Colosseumban, március 19-én Győrben, április 30-án Miskolcon és a nyár folyamán szerte az országban!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kata Kocsis says:

    Július 13.-án és Augusztus 2.-án pedig Siófokon, a Hotel Európában! http:/hotelclubsiofok.hu


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!