kulissza.cafeblog.hu

Interjú Peter Massine-nal, az APASSIONATA vezetőjével

Peter Massine-nal, az APASSIONATA tulajdonosával az új, “A tükör bűvöletében” című produkció kapcsán interjúztunk. A fantasy világában játszódó történet főszereplői egy testvérpár, Amy és Tracy, akik gondtalanul élnek a gyönyörű virágairól híres Jersey szigetén. Ám egy napon titokzatos árnyak jelennek meg, nyomukban pedig egy sátor tűnik elő a semmiből. A sátoron egy tábla hirdeti: “A világ tükrei”, Amy és Tracy pedig nem tudnak ellenállni kíváncsiságuknak és közelebb merészkednek… peter

Ön szerint mi a legizgalmasabb ötlet az új produkcióban?

Büszke vagyok arra, hogy “A tükör bűvöletében”-nel egy teljesen új koncepció valósult meg az APASSIONATA történetében! Idén ugyanis az egymáshoz igazított, látványos lovas-táncos jelenetek helyett egy teljes, dramatizált tündérmesét állítottunk színpadra. Éppen ezért az első jelenetben a teljes arénát egy áttetsző fátyolba burkoltuk, így az első pillanattól kezdve egy színpadias, misztikus hangulat bűvöli el a közönséget, akik így teljesen elfelejthetik a hétköznapi világot.

Miért választottak fantasy-témát? Mit tud adni a fantasy műfaj a felnőtt nézőknek?

Az idei történet egyrészt egy ismerős tündérmese, másrészt viszont egy mélyebb szinten nagyon is összetett, mély jelentést közvetít. “A tükör bűvöletében”  a felnőtté válás története, amely más szinteken ugyan, de a gyerekek és a felnőttek számára is érthető. A gyerekek izgalommal figyelik a főhős utazását a varázstükrön keresztül, míg a felnőtteknek inkább a történet szimbolikája érdekes.

Mi volt a legnagyobb kihívás az előkészületek alatt?

A legnagyobb kihívás mindig az, hogy hiába dolgozzuk ki papíron és képzeljük el előre a produkciót, csak akkor derül ki, hogy mi működik és mi nem, amikor az egyes jelenetek már készen vannak. Tehát mindent az utolsó pillanatokban kell véglegesítenünk, és bizony előfordul, hogy amiről azt gondoltuk csodálatos lesz, a valóságban egyáltalán nem működik. Szerencsére az APASSIONATA csapat már hozzászokott ehhez a folyamathoz, profin tudjuk ezt kezelni. A premier után mindenki boldog, bármi is történt előtte.

Miért fontos az ExperiDance az APASSIONATA számára?

Az alapító-koreográfus Román Sándor régi barátom és egy elképesztően jó szakember. Nagyon sokat segít abban, hogy a produkció különböző elemeit – zene, díszlet, fények, lovak, jelmezek és természetesen a színészek – harmonizáljuk egy komplett színpadi előadássá. A dramaturgiáért Sándor mellett az ExperiDance kiváló táncművészei felelnek, akik tökéletesen illeszkednek az APASSIONATA világába. A két társulat nagyon jól érti egymás művészetét.

Ön szerint miért fontos, hogy a gyerekek lássanak ilyen produkciókat?

Meggyőződésem, hogy az ilyen típusú élmények elengedhetetlenek a gyerekek fejlődése szempontjából, hiszen egy játékos világ megismerésével fejlődik a gondolkodásuk és a kreativitásuk, amikor nehéz helyzeteken keresztül követik a főhőst a megoldás felé vezető úton. Ezzel együtt az APASSIONATA nem egy oktatási program, hanem inkább olyan családi szórakozás, ami melegséggel tölti el a szívet és a lelket. Mi ezt szeretnénk közvetíteni. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!