kulissza.cafeblog.hu

Közoktatást támogat, iskolákat segít az ExperiDance

Erősen kezdjük az évadot az ExperiDance-nél, hiszen október 3-án és 4-én tripla Ezeregyév gálaelőadásra várjuk nézőinket, hogy együtt ünnepeljük a Tánctársulat 15. születésnapját. Az alkalomból az ExperiDance eredeti tánckara is színpadra lép, így összesen 57 táncművész mutatja majd be világhírű tánctudásunkat. A próbateremben már hetek óta porzik a balettszőnyeg, hiszen régiek és újak együtt dolgoznak egy megismételhetetlen produkción, sőt, maga az alkotó, Román Sándor is színpadra lép!

De nem csak ez a „csöpp kihívás” színesíti a társulat mindennapjait, hiszen a vezetőink, Vona Tibor és Román Sándor kisgyermekes apák is. Így mielőtt 9-kor elkezdődik a napi küzdelem az elemekkel és a gravitációval, ők már túl vannak egy reggel 6-os kelésen, és a szokásos hol-a-táskám, lesz-e-tornaóra, mit-kérsz-uzsonnára, elkésünk kisfiam-kislányom, 8-óra-van-jó-tanulást-sziasztok produkción, mely legalábbis Kossuth-díjat érdemel.

Na, egy ilyen reggelen a tanévnyitó keretében jutott el Vona Tiborhoz az információ, hogy bajban van a Telki Pipacsvirág Általános Iskola: nincs meg a kellő anyagi erőforrás arra az interaktív digitális táblára, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a kisiskolások 21. századi nevelést kapjanak. A tábla segítségével ugyanis olyan készségfejlesztő játékokat lehet játszani, ami megmutatja a gyerekeknek a számítógép helyes használatát és az internet nyújtotta végtelen lehetőségeket. (A kisiskolások jó része jelenleg csak a –nem túl megbízható – Wikipédiát használja a tanuláshoz.)

Tibornak nem kellett sokat kutatnia ahhoz, hogy kiderüljön: rengeteg magyar általános iskola küzd hasonló problémával. Innen már csak egy lépés volt a döntés, hogy az ExperiDance Production a tanévkezdés alkalmából 30 iskolának adományozzon digitális táblát. Az elsőt az „ötletgazda” Telki Pipacsvirág Általános Iskola kapta, az adományozásról szóló hivatalos oklevelet Sarlós Erzsébet igazgató asszony és Deltai Károly, Telki polgármestere vették át.

Az ExperiDance Production így szeretné tudatosítani, hogy Oktatás és Kultúra, amióta vilá g a világ kézen fogva járnak egymással, és így szeretné megköszönni a magyar pedagógusok áldozatos munkáját, mely fontosságában kevés máshoz hasonlítható!

iskola_4_jav-2 iskola_3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!