kulissza.cafeblog.hu

Augusztusi csillagok

Az idén 15 éves ExperiDance napról napra több kedves szót, elismerést, szeretetet kap Tőletek, amiért nem tudunk elég hálásak lenni. Köszönjük! Éppen ezért nektek meséljük el először, hogy Görög Zoltán és Péli Róbert után újabb három táncosunk kapott állami kitüntetést Szent István Király ünnepe alkalmából! Kik hát augusztus 20 csillagai?

Színvonalas szakmai munkájáért Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült BISTEI JUDIT, táncművész, az ExperiDance Tánctársulat szólótáncosa, alapító tagja és tánckari asszisztense.

Bistei Judit a Revans című darabunk női főszereplője, Galiba, a kisliba. Április óta az Én, Leonardo előadásain kápráztatja el a közönséget a gravitációt meghazudtoló akrobatikus duettel, melyet Péli Róberttel adnak elő. Judit mostanában nem csak táncosként, de fitneszmodellként is az élmezőnybe került, amikor júniusban Európa-bajnok lett sportmodell kategóriában, a WBPF European Championship versenyen. Interjúnkat a sportsikerekről itt olvashatjátok.

Szintén Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült PINTÉR ÁGOTA LOTTI, táncművész, az ExperiDance Tánctársulat alapító tagja, a Gárdonyi Géza Színház – GG Tánc Eger próbavezetője és koreográfus asszisztense.

Pintér Ágota Lotti az ExperiDance Produkció debütáló előadásában, az Ezeregyévben játszotta Évát, a női főszereplőt, így óriási része van abban, hogy a Tánctársulat valósággal berobbant a köztudatba a Millenium évében. Lotti jelenleg cigány javasasszonyként kuszálja össze a szálakat a Nagyidai cigányokban, ill. október 3-án és 4-én újra Évaként áll színpadra az Ezeregyév – Generációk című jubileumi gálaelőadásban, ahol az ExperiDance eredeti és jelenlegi tánckara egyszerre látható majd!

A harmadik Magyar Bronz Érdemkeresztet kapta PATONAI NORBERT, táncművész, az ExperiDance Tánctársulat táncosa és tánckari asszisztense.

Patonai Norbert két sikerdarabunkban is főszerepet játszik: a Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylányban Gróf Andrássy Gyulaként rabolja el a női szíveket, a Nagyidai cigányok Csóri Vajdáját pedig egyszerre hősiesen és humorosan formálja meg, a közönség legnagyobb örömére. Norbert Román Sándor egyik asszisztenseként azért is felel, hogy a repertoárdarabjaink mindig ugyanabban a minőségben kerüljenek színpadra, bárhol-bármikor is játsszuk őket.

dijatado 1 dijatado 2

Külön gratuláció illeti kedves barátunkat, Beke Farkas Nándort, a 100 Tagú Cigányzenekar elnökét, és a Fergeteges című darabunk társproducerét, aki Magyar Ezüst Érdemkeresztben részesült! 

dijatado 3

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!