kulissza.cafeblog.hu

A Balatonon is bemutatkozik a Fergeteges

Aki  a Balatonon nyaral, már biztosan hallotta, hogy augusztus 8-án 20.30-kor Balatonkenesén is bemutatkozik az ExperiDance egyik legnépszerűbb darabja, a Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány.  A szuperprodukciónak külön nagyszínpad épül a tóparti Széchenyi Parkban, hiszen a 100 Tagú Cigányzenekar 40 szólistája és az ExperiDance 22 táncművésze nem férne el a park eredeti színpadán. 

A közelgő fellépés kapcsán sajtótájékoztatót is tartottunk Balatonkenesén, Vona Tibor ügyvezető-tulajdonos, Suki András prímás és Szabó Dániel táncművész részvételével. Tibor 40 fokban, tűző napon nyilatkozott az M1 riporterének, miközben a művészek egy mini produkciót mutattak be az újságíróknak.

“2013 októberében volt a premierünk, közösen a 100 Tagú Cigányzekarral.” – mesélte Vona Tibor. – “Beke Farkas Nándorral és Buffó Rigó Sándorral régi álmunk volt, hogy színpadra vigyük Sissi császárné és Andrássy gróf titkolt szerelmét egy olyan produkcióban, amelyben az ExperiDance táncosai a zenekar szólistáinak élő zenéjére táncolnak. Ez nagyon nehéz feladat, hiszen mind a zenekarnak mind a táncművészeknek nagyon pontosan, óriási összhangban kell dolgozniuk. 3 hónapos zárt próbafolyamat előzte meg a produkciót, hiszen a Fergetegesben nem lehet hibázni. Viszont a siker bizonyítja, hogy a produkció működik: ez a darab, amellyel nem csak Magyarországon, de Németországban is turnézunk. Mind a két művészegyüttesnek zászlóshajójává vált a Fergeteges – aki augusztus 8-án eljön az előadásra, megnézheti, mire képes két egyedülálló magyar kulturális érték, az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar közösen.”

kenese 1 kenese_2

A történet színpadra állítása komoly kihívás volt a társulat számára: összesen négyszer írták át a forgatókönyvet annak érdekében, hogy tökéletesen harmonizáljon a 100 Tagú Cigányzenekar repertoárjával. A jelmezek alapos tervezői és kivitelezői munka eredményei: Sissi kosztümje a császárné magyar koronázási ruhája mintájára készült, Andrássy grófé is hű hasonmása a díszmagyar viseletnek. A kosztümök azonban kifejezetten a tánchoz készültek, így sokkal könnyebbek és rugalmasabbak, mint a valóságban. A darabot emellett a gondosan előkészített díszlet – melynek része a két, 150 éves antik fotel – teszi igazán korhűvé. A Fergeteges igazi különlegessége azonban, hogy a zenészek nem a közönség elől elrejtve, hanem a színpadon foglalnak helyet, ezzel nyomatékosítva a zene meghatározó szerepét a darabban.

Várunk mindenkit szeretettel augusztus 8-án, 20.30-kor Balatonkenesén!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!