kulissza.cafeblog.hu

Milánói élmények

Kalandos volt az ExperiDance fellépése a Milánói Expón. Nemzetközi turnémenedzserünk, Batta Bogáta beszámolója.

„Éjfélkor indultunk a turnébusszal a RaM Colosseumból, hogy 12 óra utazás után megérkezzünk Milánóba. A jól ismert olasz életérzés fogadott minket: mindenhol siető és hangosan magyarázó emberek abban a kreatív káoszban, amely pont annyira rendetlen, hogy még éppen ne omoljon össze. 🙂 Nekem ez nagyon hiányzott, mert ösztöndíjjal egy fantasztikus időszakot töltöttem Olaszországban, még az egyetem alatt.

Az első kihívás az volt, hogy megtaláljuk a teherportát, ahol leadhattuk az ExperiDance berendezéseket. Az Expo területére ugyanis csak és kizárólag a hivatalos szállítmányozó vihet be rakományt, miután minden csomagot teljesen átvizsgáltak, átvilágítottak. Ennek megfelelően személyek is csak extra biztonsági ellenőrzés után léphetnek be az expo területére, a fényképeinket is előre leadtuk az arcfelismerő rendszer számára.

De amikor végre bejutottunk, igazi csodavilágba kerültünk. A pavilonok között sétálva tényleg olyan érzés, mintha percek alatt utaznánk egyik országból a másikba. Még útlevelet is kaptunk, amelybe minden látogatáskor megkaptuk az adott ország pecsétjét emlékbe. Pikáns érdekesség, hogy a Vatikán és Hollandia pavilonja egymás mellett található… A magyar pavilon főkén a vízről és a vízgazdálkodásról szól, ezt egy ismeretterjesztő kiállítás mutatja be a bejárat közelében, beljebb lépve pedig kipróbálható a híres magyar csodazongora. (Itt lehet meghallgatni, hogy szól.) A teljes expo témája egyébként az élelemtermelés és élelmezés kihívásai, így Magyarország gazdag vízkészletére sokan kíváncsiak.

Egy magyaros étterem is helyet kapott az emeleten, mondanom sem kell, hogy a libamáj, a kiváló minőségű kolbász, és a somlói galuska nagyon népszerű, de a fröccs is benne van a TOP 10-ben.

A főattrakció július 15. és 17. között természetesen az ExperiDance volt. A nézőközönségünk a pavilon jövő-menő látogatóiból állt össze, akik amint meglátták az első mozdulatokat, tátott szájjal, lecövekelve nézték végig a műsort. Táncosaink tökéletesen, fegyelmezetten táncolták végig a napi négy fellépést, annak ellenére, hogy 40 fok és áramszünet nehezítette a dolgukat. Nem beszélve a szúnyogokról, akik azért támadtak, mert az expo egy lecsapolt lápvidékre épült, úgyhogy a kis vérszívók vissza akarták foglalni a területüket 🙂

A viszontagságok és az intenzív munka ellenére óriási élmény volt és biztos vagyok benne, hogy nem csak nekünk, de nemzetközi nézőinknek is.”

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!