kulissza.cafeblog.hu

Korhű környezetben vittük színpadra A király nevében-t

Köszönjük a bikali Élménybirtoknak, hogy korhű környezetben állíthattuk színpadra reneszánsz udvari mesénket, A király nevében-t! A teltház előtt játszott előadás hátterét a lenyűgöző hitelességgel felépített középkori falu és óváros adta, maga a színpad pedig a lovagi küzdőtéren kapott helyet. Táncosainkat is megihlette a környezet, sugárzóan szépek voltak a díszes reneszánsz kosztümökben.

Schwajda György és Román Sándor táncjátéka, A király nevében azt a dicsőséges pillanatot örökíti meg, amikor Mátyás király túljár az álszentek és csalárdok eszén, hogy rendet tegyen a királyságban. A történet fordulatait William Shakespeare Szeget szeggel című színművéből kölcsönözték az alkotók, a mester zsenialitását hozzáadva magyar mondáink színes világához.

Az egész évben látogatható bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem. Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik: egymást érik a középkori iparosok műhelyei; a fogadó ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit; az Apródképző pedig a korabeli lovagi és persze apródi életbe enged betekintést. Az Élménybirtok városon kívüli része a tettek mezeje. A hatalmas főtér, a lovagi küzdőtér és a lovas istálló mind olyan hely, ahol rácsodálkozhatunk a középkor harcos, ugyanakkor rendkívül kalandos oldalára.

Legközelebb augusztus 22-én, szombaton látogatunk Bikalra, a Sissi királyné mindennapjait bemutató Fergeteges –A királyné, a gróf és a cigánylány című előadásunkkal.

Képek az Élménybirtokról:

Képek az előadásról:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!