kulissza.cafeblog.hu

Arany ösvényen az ExperiDance

Nagy örömmel meséljük el Nektek, hogy június 7-én, szombaton egy hihetetlenül sikeres közös turnét zárt le az APASSIONATA és az ExperiDance! Az Arany ösvény című produkciót, amely sajátos keveréke a lovas színháznak és a táncszínháznak, 500.000 (!!!) néző látta az idei évadban. A két stáb egy fergeteges záróbulin ünnepelte a közös sikereket az utolsó előadás után, melyet a bécsi Wiener Stadthalle 10.000 nézője köszönt meg az előadás végén álló vastapssal.

A közös élményekről a két stáb vezetőit, Peter Massine-t (APASSIONATA ügyvezető-tulajdonos) és Vona Tibort (ExperiDance ügyvezető–tulajdonos) kérdeztük, Román Sándor koreográfus werk-videóját pedig a cikk végén tudjátok megnézni.

20150606_222943_ret2

K: Peter, sok szeretettel gratulálunk a sikeres évadhoz. Tudná néhány szóban (esetleg számadatokkal) értékelni a 2014 / 2015-ös előadássorozatot? Miért volt különleges az Arany Ösvény?
Peter Massine: Köszönöm! Be kell, hogy valljam, az Arany ösvény sikere minden várakozásunkat felülmúlta: 29 nagyvárosban léptünk fel teltház előtt és az előzetes számadatok azt jelzik, hogy a 2014 / 2015-ös turné talán az eddigi legeredményesebb volt az APASSIONATA életében. Ennek köszönhető, hogy már most hatalmas az érdeklődés a soron következő évad, a következő show iránt.

K: Mi az ExperiDance része ebből a sikerből?
PM: Nagyon örülök, hogy megnyertük Román Sándort színpadi rendezőnek a darabhoz, teljesen új alapokra helyezve a művészi munkát. Holger Ehlers kreatív igazgatóval együtt sikerült a produkció különböző elemeit – többek között a mozgóképet, a lovas akrobatákat, és a táncművészetet – harmonizálniuk. Vona Tibor pedig lehetővé tette, hogy csatlakozzon hozzánk az ExperiDance nemzetközi tánckara. Ez a stáb együtt olyan közel hozza az APASSIONATA-hoz a közönséget, mint még soha.

K: Hogy érzi magát a stáb? Hogyan pihenik ki ezt az elképesztő teljesítményt? Hogyan regenerálódnak a lovak?
PM: Fárasztó volt a 7 hónap, de mivel minden csapattagnak –embernek és lónak – a szíve és lelke az APASSIONATA, a kemény munka minden egyes nap megtérül. Évadzárás után mindenki hazamegy, hogy egy pihentető nyarat töltsön otthon, majd a hosszú regenerációt követően megkezdődnek a tréningek a következő produkcióhoz. Ez az APASSIONATA mágikus köre.

K: Tibor, most hazabeszélek kicsit, és ha lehet, még jobban meghatódva gratulálok. Hogy érzi magát?
Vona Tibor: Egyfajta nyugodt öröm van bennem, hiszen az ExperiDance nemzetközi tánckara 2014 / 2015-ben 500.000 néző előtt bizonyított. Ez egy olyan szám, amelynek kapcsán meg kell állnunk, és kimondanunk: nem reméltük, csak álmodtuk, hogy a 2000-ben Román Sándorral közösen alapított ExperiDance egyszer itt tart majd.

K: Mit jelent az ExperiDance számára ez az együttműködés?
VT: Elsősorban egy örömteli közös munkát egy hihetetlenül kreatív és professzionális stábbal. Másrészt azt, hogy most már nem csak a magyar hagyományok ápolói, éber őrei vagyunk, de a nem kevésbé gazdag német színházi- és lovas kultúrát is gazdagítjuk táncművészetünkkel. Ez nem meglepő, hiszen mi magyarok is lovas nemzet vagyunk.

K: Az olvasók biztosan kíváncsiak, hogy miért nem jött Budapestre a produkció?
VT: Folyamatosan keressük a lehetőségeket, de a turnéterv oly mértékben tömött, hogy a két évre előre rögzített programnaptárba nagyon nehéz vállalkozás beszorítani egy vagy két Papp László Aréna show-t, de mi természetesen nem adjuk fel, a dátumegyeztetések jelenleg is zajlanak, dolgozunk az ügyön…

Román Sándor werkvideó itt

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!