kulissza.cafeblog.hu

Hollywoodi premier

Éreztük, hogy valami nagy dolog fog történni. A színpadon megjelent Az utolsó vacsora életnagyságú reprodukciója, Boda János fehér szakállú öreg Leonardóvá alakult, Bistei Judit és Péli Róbert pedig azt a nyaktörő duettet próbálta, amelyben a lány gyakorlatilag végig a levegőben táncol. Azt, hogy Szabó Dániel négy villogó drónnal balettozik, ekkorra már úgy ahogy megszoktuk. Igen, az ExperiDance tánckara a próbateremből átköltözött a RaM Colosseumba, hogy a színpadra igazítsa az új darabot, az Én, Leonardót.

A darab, amely Leonardo da Vinci emberi oldalát, és rajta keresztül a zsenialitás anatómiáját mutatja be, igazán nagy dobásnak ígérkezett. Nem lenne túlzás azt mondanom, hogy az utolsó héten Román Sándor koreográfussal és Meskó Zsolt rendezővel együtt az egész stáb transzba esett, Vona Tibor producer pedig úgy döntött, hogy az ExperiDance 15. egész estés produkciója hollywoodi színvonalú díszbemutatót érdemel.

Hiszen az Én, Leonardo – A fény születése úgy idézi meg az amerikai kasszasikerek látványvilágát, hogy minden élőben, a színpadon történik. Nincs greenbox, speciális effektekért felelős stáb, nem áll rendelkezésre számítógépes grafikusok hada. Az ExperiDance egy jelmeztervezővel, a sugárzóan tehetséges Debreczeni Ildikóval, és egy sminkes-maszkmesterrel, a mindenre képes Petrik Lilivel dolgozik, aki egyben fodrász is. Igen, neki nem egy sminket és egy frizurát kell rendbe raknia, ahogy nekem reggelente :), hanem 12 lányét elképzelhetetlenül kevés idő alatt. A filmes atmoszférához kell még Czomba Imre zeneszerző akit – micsoda meglepetés – le is szerződtetett Hollywood, és aki Amerikából is hű az ExperiDance-hez.

És ott van a világhírű tánckar, akik csúcsra járatják az emberi test képességeit és Kopeczny Kata tánckarvezető, aki összefogta a csapatot a próbafolyamat alatt. De ha már itt tartunk, nem hagyhatom ki Fülöp Zoltán műszaki vezetőt, Szimeiszter Balázs fénymestert, Kupcsik Bertalan hangmestert és Bistei Zsuzsi öltöztetőt sem, és nem kellene itt befejeznem a felsorolást, de nem tehetem tovább próbára az olvasók türelmét.

Elég az hozzá, hogy április 17-én, pénteken értük borította vörös szőnyeg a RaM Colosseum főbejáratát, értük jöttek hűséges nézőink, és nekik szólt az álló taps a hollywoodi premieren.

Új képek a képgalériában! A fotókért köszönet Galcsik Györgynek.

 

2015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-012015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-022015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-032015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-042015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-062015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-082015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-092015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-102015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-112015-4-15-ExperiDance-En-Leonardo-Foto-Galcsik-Gyorgy-12
< >
A Sforza-ház ura és úrnője

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!