kulissza.cafeblog.hu

Lucifer hétköznapjai – Interjú Boda Jánossal, az ExperiDance nagy visszatérőjével

Ősz óta újra láthatják a nézők az Ezeregyév „vezető ördögeként” a tánctársulat alapító tagját, Boda Jánost. Úgy gondoltuk, itt az idő megkérdezni, hogy érzi magát. 

boda-1Hogyan kerültél vissza az ExperiDance-hez?

Román Sándor felhívott, hogy van-e kedvem visszaállni a régi szerepembe az Ezeregyévben. Én játszottam el először Lucifert, ismerem a szerepet kívülről belülről, persze hogy volt kedvem!

De miért pont most?

Egyrészt idén 15 éves az ExperiDance és Sándor szeretné, ha ennek az alapító tagok is részesei lennének, ki így, ki úgy. Másrészt talán azért, mert most került szóba a nagy álmunk, az ExperiDance Táncstúdió is, ahol fiatal tehetségeknek szeretnénk továbbadni az ExperiDance stílust és ahol nekem fontos szerepem lenne, de erről még nem mondhatok többet.

Mi történt veled az elmúlt időszakban?

Sok mindent megéltem, sokat kalandoztam. Három évig voltam a Szolnoki Szigligeti Színház művészeti vezetője. Utána Székesfehérvárra mentem tánckarvezetőnek. Ezután tartottam egy kis szünetet, mert nem jött olyan kihívás, ami megmozgatott volna, táncolni pedig fél szívvel nem lehet. Aki megpróbálja, nagyon hamar megbánja. Így hát elmentem fegyveres őrnek.

boda-2Nem volt ez túl erős váltás?

Mindig is szerettem több lábon állni, a tánc mellett gyógymasszőrként is dolgoztam. A fegyveres harcot is kitanultam, izgalmas, jó tapasztalat volt. Azután elkezdett hiányozni az alkotás: ez olyan, hogy feszít valami belülről, hazamész, jár a lábad, nem bírsz magaddal. Nem lehet kikapcsolni.

Ráadásul a feleséged is művész…

Igen, Huszárik Kata színésznő. Nem meglepő, hogy a fiunk sem maradhat ki, most kezdett el táncolni.

Milyen neked Lucifer?

Most meg fogsz lepődni, de leginkább semleges nemű: se nem nő, se nem férfi. Emellett erős, okos és nagyon türelmetlen. Ezen kívül furcsa módon figyelemhiányos. Tudja, hogy a Teremtő nélkül ő semmit nem ér, ezért mindig magára akarja vonni a figyelmét.

Ez nem úgy hangzik, mint egy gonosz karakter…

Nem, az én Luciferem nem gonosz, talán ezért is szeretik a nézők. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!