kulissza.cafeblog.hu

Útmutató álmodozóknak

Néhány napja, egyik kedves partnerünk meghívására Vona Tibor, az ExperiDance alapítója és ügyvezetője előadást tartott fiatal üzletembereknek, jogászoknak és menedzsereknek. A közönség soraiban ülők nem kevesebbet akartak megtudni, mint a siker bombabiztos receptjét. 🙂 Bár Tibor ezzel nem szolgálhatott, azt elárulta, hogyan keljünk fel mindennap úgy, hogy szeretjük, amit csinálunk. És mi a siker, ha nem ez?

Arra gondoltam, hogy a legfontosabb gondolatokat megosztom veletek a blogon, mert mindenkinek hasznosak, aki a munkájában szeretne kiteljesedni, nemtől, kortól, tevékenységtől függetlenül. Tibor szavaira legyen garancia az, hogy az ExperiDance Tánctársulat a semmiből indulva immár 15 éve örvendezteti meg a nézőket!

Siker Magyarországon…

Hazánkban nem divat sikeresnek lenni, a magyarok mintha szégyellnék, vagy nem tudnának mit kezdeni vele. Pedig ebben az országban rengeteg tehetséges ember van, és ez meg is mutatkozik, ha kimegyünk a világba. De itthon valahogy kioltjuk egymást, pedig ha összefognánk, óriási dolgokra kennénk képesek. Ne hagyjuk, hogy mások lehúzzanak és soha egy pillanatig ne szégyelljük, ha sikeresek vagyunk!

A kis lépésekről…

Bárki, aki ugyanúgy imádja a munkáját, mint én, annak pontoson ugyanannyija van, mint nekem. Ez nem függ attól, hogy pályakezdők, vagy beérkezett üzletemberek vagyunk. Nem az eredményeket kell hajszolni, a folyamat, a mindennapi tevékenység a lényeg. Ha a mindennapi tevékenység örömére koncentrálunk, egy bukás után is sokkal könnyebb felállni, hiszen csak a következő lépést kell megtenni. Éppen ezért érdemes a nagy álmokat jól átgondolt, kis lépésekre bontani.

 2015-03-22 16.03.21

Az alkotás szeretetéről…

Ami engem mozgat, az az alkotás szeretete. Az alkotást mindenben meg lehet és meg is kell találni: alkotás a tárgyalás, a szervezés, az adminisztráció is.

A győzelemről…

A ma igazsága, hogy már nem a legerősebb győz, hanem a legalkalmazkodóbb. Ez azért jó, mert ha egymáshoz is alkalmazkodunk, akkor akár többen is győzhetünk. Legyetek alkalmazkodók és mindannyian győzni fogtok!

A háláról…

Fontos, hogy nagy lélekkel, nagy szívvel éljük meg, amit adott nekünk a teremtő. Ha van meleg ágyunk, ha egészségesek vagyunk és nincs háború az országban, akkor már jobb helyzetben vagyunk az emberiség nagy részénél. Akár hálásak is lehetünk érte.

 DSC_0371

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!