kulissza.cafeblog.hu

Tripla örömmel indul a tavasz

Gondolhatnánk, hogy az ExperiDance tagjainak rengeteg elismerésben van része. Hiszen Magyarország legsikeresebb tánctársulata évi 150 hazai előadásnál nem adja alább, ami egészen biztosan folyamatos reflektorfényt és tapsot jelent…

A valóság azonban az, hogy táncosaink napi 8-10 órát töltenek a próbateremben, ha nincs előadás, előadásnapokon pedig akár 12-16 órát is készülnek. Ez egy kemény, zárt világ, amelyben a közönség tapsa bár mindent megér – hiszen ezért csináljuk -, de néhány energikus percig tart csupán.

Hasonló a helyzet a menedzsmentnél, akik bár soha nem lépnek a közönség elé, nem ritkán 0-24-ig dolgoznak a premier érdekében: száraz tárgyalások és kreatív ötletelések, logisztikai macerák és tonnányi adminisztráció a „menü” nap, mint nap. És mindeközben gyakorlatilag láthatatlanok, és ennek így is kell lennie.

De talán nem ciki bevallani, hogy nagyon-nagyon kell minden pozitív visszajelzés, mint az a bizonyos falat kenyér. 🙂 És akkor most jön a dobpergés, petárda és tűzijáték, ugyanis tripla örömmel indítottuk a tavaszt: Vona Tibor ügyvezető-tulajdonos Vezetői Kiválóság díjat kapott február 28-án, Görög Zoltán és Péli Róbert táncművészek pedig Magyar Arany Érdemkeresztet és Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehettek át „kimagasló munkájuk elismeréseként”, március 15. alkalmából!

Vona Tibor a Menedzserek Országos Szövetsége díjazottja

Vona Tibor a Menedzserek Országos Szövetsége díjazottja

Tibor 15 éve minden napját az ExperiDance-nek szenteli, érdemei itt és most felsorolhatatlanok. Ezért kiemelném a nekünk talán legfontosabbat, vagyis hogy annak idején, 2000-ben bizalmat szavazott Román Sándornak és táncosainak, és kibérelte számukra az Erkel Színházat nem egy, hanem 12 alkalomra. Talán emlékeztek, akkoriban az Erkel a maga 2200-as nézőterével Közép-Európa legnagyobb fedett színháza volt, még maga a király, Zámbó Jimmy is évente kétszer merte csak kibérelni. Az előadássorozat folyamatos teltház lett, a Sándor és Tibor által alapított ExperiDance Production pedig berobbant a köztudatba.

Péli Róbert és Görög Zoltán a Pesti Vigadóban, a díjátadón

Péli Róbert és Görög Zoltán a Pesti Vigadóban, a díjátadón

Görög Zoli, a Szenvedélyem Velence Tamburinója is ott volt a kezdeteknél: 1997-től Román Sándor mentoráltjaként dolgozott a Szolnoki Szigligeti Ede Színházban, majd 2000-től vele tartott Budapestre az ExperiDance alapító-táncosaként. Zoli kiváló karakterszínész, aki olyan szerepeket vitt sikerre, mint a Revans ispánja, vagy Bölcs Laboda a Nagyidai Cigányokban.

Péli Robi jelenleg Román Sándor tánckari asszisztenseként dolgozik, ami azt jelenti, hogy nem egy előadás sikeres lebonyolítása az ő felelőssége és érdeme. Ezzel párhuzamosan Robi szólótáncosként is helyt áll olyan szerepekben, mint a Boldogság 69:09 útkereső fiatalja, vagy A király nevében hősszerelmese. Robi 1999-ben csatlakozott a Szigligeti Színházhoz, 2000-től pedig az ExperiDance egyik vezető táncosa.

A legnagyobb szeretettel gratulálunk nekik!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!