kulissza.cafeblog.hu

A show

Ez a nap más, min a többi…pedig se születésnapról, se Halász Judit örökzöld slágeréről nincsen szó, egyszerűen csak ez az a nap, ami csapatunk történetének nagy könyvében (persze nem először), egy arany oldalas fejezet, ugyanis ismét több tíz ezer ember előtt táncolhattunk! Hogy miről is van szó?- ha figyelmesen járt az ember az utcán, biztosan észrevette a vele szembe jövő óriásplakátokon, sikergyanúsan mosolygó kék szemű, ezüstösen csillogó hajú ismert embert, aki egy hihetetlen „zenei utazást ígért”. Emlékszem a pillanatra, amikor jó pár hónappal ezelőtt egy ilyen plakát előtt állva kollégáimmal egymásra néztünk és éreztük, hogy itt valóban nagyszabású dolog készül…

Havasi&ExperiDance. E két név azt hiszem, sokat mond a projekt lényegéről. Két minőség egy színpadon! Havasi Balázs, zongoraművész, zeneszerző- Román Sándor nívódíjas táncos, koreográfus ebből a „házasságból” csakis unikális dolog születhet!- állapítottuk meg mindannyian. Különösen azért, mert a felkérés óta, társulatunk egy része, napi 5-6 óra próbával, másfél-két hónapos felkészülési idővel, valamint a koncerthez alakított egyedi koreográfiával készült. Ami valljuk be, igényel némi rugalmasságot művészeinktől. Az eredmény, egy igazi csapatmunka, amelynek révén hat szám erejéig tizenkétezer néző előtt (nem kisebb, mint 63m széles színpadon!), mi táncoltunk!

3 nap, 150 fellépő, közel 500 munkatárs. A közreműködők listáját kezembe véve olvasható: Az est Grammy díjas sztárvendége: Lebo M (az oroszlánkirály c. rajzfilm zenéjének társszerzője), vendégművész: Radics Gigi, Andy (Holligans) és még sorolhatnám…,de inkább most megosztom élményeimet, amit a zárt ajtók rejtettek…

Kopecznyi Katával, tánckarunk egyik vezetőjével belépve a „szentélybe”, túl a gyors „öltöző foglaláson” már első nap szembe tűnt, hogy minden résztvevő szakmai rutinjával olyan egészet alkot, hogy ha nem hallanék magyar szót, azt hinném Hoollywood-ban vagyunk. Már csak a technikai tények alapján is…A hatalmas színpadot 80 technikus és építőmunkás, továbbá 20 ipari alpinista közel 3 teljes napon át, 6000 munkaóra alatt építette fel, miközben csak a világításhoz 5000 méter kábelt használtak fel. Érdekesség, hogy a fények 400 000 W áramot fogyasztanak az Arénában! Az elképesztő látványvilág létrehozásában pedig óriási szerepet játszik a különleges, 300 négyzetméteres tűéles képernyő a színpad mögött. Mindez a hatalmas technikai apparátus 9 kamionnal érkezett!

Ehhez le kellett üljek egy székre. Persze egy igen frekventált helyet választva, Lebo M és Havasi Balázs VIP öltözőjének közelében. Olyan jó volt csak úgy figyelni, óráról órára hogyan változik a sűrűség a folyosón a helységekből ki és beáramló résztvevők sokaságától. Az elején még csak a műszaki kollégák érkeztek kissé mosolyfakasztóan feldrótozva, fejhallgatóval, rádió-összeköttetéssel ellátva a „connecting people” elv jegyében, hogy minden rendben menjen. Aztán kis idő múlva futólépésben haladó stylist-ok gurítottak egymás után, londinereket megszégyenítő gyorsasággal, fogason csüngő, élére vasalt öltözeteket. Kíváncsi voltam mi jön még! Rajta tartva a dinamikusan pezsgő folyosó ütőerén a kezemet, elindultam felfedezni a terepet.

Látva a kiírásokat a falakon:Náray Tamás,Hooligans,Harlem Gospel Choir mély levegőt véve az utóbbinál megálltam és elidőztem egy picit, mert egyszerűen az öltözőből kiáradó „hangolásuk” olyan elragadóan nem e világi volt, hogy a brooklyn-i negyedek hangulata és az amerikai életérzés feeling-je miatt egyszerűen nem lehetett tovább menni. Szemben ez állt, ExperiDance home sweet home! Belépve a lányok rezidenciájára, a sminkkészletek és a tánccipők erdejében megtaláltam Katát, akivel visszatérve a „bázisomra” a show-ról beszélgettünk. „Igen sokat gyakoroltunk erre a nagyszabású előadásra, Sándor elképzelésének megfelelően lett kialakítva minden, a felkérés egy irányt adó útmutatás volt, de teljesen új koreográfiákkal készültünk! Lebo M. Oroszlánkirály nyitányát, Havasi Tavaszi szél című slágerét, és az Ó Szent István című tételt emelném ki, ahol a ruhák most színpadtechnikai okok miatt leginkább fehérek, hiszen látványban ez most kiemelten fontos. Lesz pár gyors öltözés is a számok között, ezért a csapatnak előre elmondtam, hogy a szuperprodukció elvárásai miatt, legyenek mindig fegyelmezettek, jól informáltak, felkészültek az eseményekről. Ez mindenkinek sokat jelent, de ismerve őket biztos vagyok benne, hogy ezzel nem lesz gond.”

Amíg Katával csevegtünk, elhaladt mellettem egy mennyei illatot árasztó tányér, amit a VIP vendégek ellátásáért felelős séf szállított éppen… muszáj voltam követni. Havasi Balázsnak vitte a finomságot a privát öltözőbe, így ez módosított a tervemen, oda már nem mentem… viszont Radics Gigihez benéztem, akit épp egy mestersminkes varázsolt még szebbé az esti showra. Gigi elmondta, hogy tavaly is nagyon jól érezte magát ebben a produkcióban, de most különösen összeszokott a csapat.„Minél kisebb a koncert annál jobban izgulok, most Balázs a házigazda, így még könnyebb. Mesés ruhám van, Náray Tamásnak köszönhetően, a stáb profi, olyan emberekkel találkoztam, akik csupa zenéből vannak, úgyhogy gond nem lehet.”

Elárulom, nem is volt! Olyan vidám, oldott volt a hangulat, hogy még Lebo M-el is sikerült fotót készíteni, aki közvetlenségével és mosolyával lenyűgözött mindenkit. A napi élményeket begyűjtve és lejegyezve, egyszer csak vihar előtti csend támadt. A kivetítő monitoron villám gyorsan telítődni kezdett az Aréna nézőtere, ezzel párhuzamosan pedig teljesen kiürült a folyosó. Még Hajas Lászlót láttam elsuhanni egy flakon hajlakkal, de aztán a néma csendet már csak a speaker hangja törte meg, „szereplőket a színpadra!” és a show elkezdődött..

 experidance-billboard

10841201_860612333973124_1912789034_n10390105_10153115736609206_7007847100776207307_n10393763_10153115740674206_4763646068787934651_n10696400_10153115734434206_1169256000830481028_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!