kulissza.cafeblog.hu

Nekem a Balaton a Riviéra!

Nyár, csodálatos nyár! Napsütés, tenger, koktél, Riviéra! Ez a legjobb kombináció! Persze akad számos olyan hely, a fehér homokos tengerpart mellett, ahol ugyan olyan kellemesen telik az idő, mint a pálmafák alatt. Ilyen például a magyar tenger, a Balaton! A maga kis fehér kagylóival, a csodás Badacsonyi hegyeivel és a mesés levendula illatú Tihanyi látképével! Táncosaink életében is várva várt esemény a szabadság, amikor elhagyva a színpad és próbaterem világát, felszabadultan élvezhetik a jól megérdemelt pihenést!

Bár pont a nyár, azaz időszak, amikor a produkció megpróbálja a fővároson kívüli érdeklődő közönségét is kiszolgálni, így utazásból, országjárásból ez idő alatt sincs hiány! Tegnap épp a Tati fellépés helyszíne felé haladva, a buszon faggattam a társulat tagjait, hogy ki merre és hogyan tölti majd a VAKÁCIÓT! Amikor mesélni kezdtek, örömmel hallgattam, hogy legtöbben, a hazai kirándulást részesítik előnyben, de persze vágyaik kapcsán azért a külföldi nyaralóhelyek is felkerültek a listára! Tervezetten vagy spontán, igazából mindegy, a nyár ízét akár itthon, akár határon túl ”kóstolgatjuk”, a lényeg, hogy kipihenve, élményekkel teli térjünk vissza a hétköznapokba!

Közben, amíg a célállomás felé haladtunk, a buszon is érezhető volt a nyár felhőtlen hangulata, leginkább, amikor Benkő Dávid épp egy dallamot fütyörészett kissé hangosan, a többiek nagy örömére! 🙂 Ezek után már csak a közös éneklés hiányzott volna, a régi, gyermekkori osztálykirándulások felidézésére! Az út során egyébként sokan használják ki az értékes perceket egy kis alvásra, baráti beszélgetésre vagy épp a nyaralás megtervezésére!

Klausz Bernadett(Betti) arról mesélt nekem, hogy idén már az ötödik alkalom, hogy baráti társasággal Badacsony felé veszik majd az irányt, ahol a mesés nedűk mellett, a Balaton látványával is töltődnek! Legkedvesebb kalandja volt, amikor egy nagyobb társasággal indultak nyaralni, de a vendégház épp megtelt, így kénytelenek voltak sátrat verni! Ami ez esetben sokkal nagyobb élmény, mint egy frissen vetett ágyba behuppani a nap végén! És tényleg! Ha mindent maga mögött hagyva az ember nyaralni megy, biztos, hogy csak arra vágyik, hogy telefoncsörgéstől, gyerekzsivajtól és a napi stressztől mentesen, egyszerűen, pihenjen!

Az ExperiDance táncosai azonban elsősorban nem a strandra kifekvős, fagyit nyalogató, lángosozó passzív pihenést választják, hanem ők azok, akik valóban aktív nyaralók! Bizonyítja ezt az is, hogy előadás előtt a smink sátorban feltett körkérdésemre, miszerint aktívan v passzívan töltitek-e a szabadidőt nyáron?- szinte egyszerre vágták rá, naná, hogy aktívan! Kapi(Kapitány Dorottya) például szigetközi kenutúrára megy,Morvai Vera amellett hogy itthon is nyaral,terveiben Ausztrália, Fülöp szigetek és kedvenc helye, Japán is szerepel, Enci (Holman Enikő) pedig oly annyira hű marad a hivatásához, hogy az idei nyáron, a programjában az első helyen, néptánc tábor szerepel!

Nyaralni szerintem bárhol lehet, akár még otthon is! Kiülve a teraszra egy limonádé és egy jó könyv társaságában, napfürdőzni, zenét hallgatni, miközben lábunkat lógatjuk a vizes lavórba, na, az az igazi! Egy táncos életében különösen szükség van a pihenésre, amiben a legfontosabb, hogy megtalálja az egyensúlyt a munka és a szabadidő között, hiszen legfőképp fizikálisan, de mentálisan is, a toppon kell lennie nap, mint nap! Látva a sikert ma este is, azt hiszem az ExperiDance ezen a téren is a legjobb úton halad!

www.vjm.hujapánb16101images

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!